
Denna rätt är supersnabb och enkel att tillaga. På max tjugo minuter har du en lyxig och välsmakande måltid.
Ingredienser
- 75 g glasnudlar
- 0,5 st zucchini
- 0,25 st purjolök
- 1 st saften från lime
- 1 tsk japansk soja
- 2 msk mango chutney
- 1 tsk sesamolja
- 1 msk färska korianderblad
- 400 g salmalax
- 3 msk sesamfrön
- rapsolja till stekning
- Tillbehör:
- 1 st limefrukt
- 2 msk japansk soja
- 3 msk mango chutney
Gör så här:
Koka upp några liter vatten i en vattenkokare. Lägg nudlarna i en bunke. Skär zucchinin och purjolöken i bitar och lägg även dem i skålen. Häll över vatten så att det täcker och låt dra tre minuter under lock. Häll av vattnet genom en sil.
Blanda limesaft, soja, mango chutney och sesamolja i en liten skål och blanda sedan med nudlarna och grönsakerna. Strö over korianderblad.
Panera laxen med sesamfrön runt om. Hetta upp rapsolja i en stekpanna. Lägg i laxen och låt steka 30 sekunder, först på ena sidan och sedan på andra. Skär upp laxen och pressa lime över. Strö flingsalt över laxen och servera sedan med nudelröran samt extra mango chutney, soja och lime.