Rostad mandel & ruccola

Små spröda ingefärskakor

Föregående Nästa
ingefärskakor.jpg
Dessa ljuvliga små munsbitar smälter i munnen. Den spröda mördegen är god tillsammans med den kryddiga ingefärsmarmeladen.

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 1,5 msk strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 1 msk kallt vatten
  • Fyllning:
  • 2 msk ingefärsmarmelad

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Vispa smör och socker med elvisp några minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och bakpulver i en separat bunke och sikta sedan ner mjölblandningen i äggsockret. Blanda med en sked. Rör ner kallt vatten.


Låt degen stå  i kylskåpet medan du placerar ut små knäckformar på en plåt, fem per portion.


Ta ut degen. Rulla lite deg i taget till en rulle (ca 1,5 cm i diameter). Skär en cm tjocka bitar, så att bitarna passar perfekt i knäckformarna. Placera ut bitarna i formarna och gör ett litet hål i mitten av varje kaka. Fyll med lite ingefärsmarmelad.


Grädda i ugnen 10 minuter och låt sedan svalna. 


Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.