
Dessa ljuvliga små munsbitar smälter i munnen. Den spröda mördegen är god tillsammans med den kryddiga ingefärsmarmeladen.
Ingredienser
- 50 g smör
- 1,5 msk strösocker
- 1 dl vetemjöl
- 2 msk potatismjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 krm salt
- 1 msk kallt vatten
- Fyllning:
- 2 msk ingefärsmarmelad
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker med elvisp några minuter. Blanda vetemjöl, potatismjöl, salt och bakpulver i en separat bunke och sikta sedan ner mjölblandningen i äggsockret. Blanda med en sked. Rör ner kallt vatten.
Låt degen stå i kylskåpet medan du placerar ut små knäckformar på en plåt, fem per portion.
Ta ut degen. Rulla lite deg i taget till en rulle (ca 1,5 cm i diameter). Skär en cm tjocka bitar, så att bitarna passar perfekt i knäckformarna. Placera ut bitarna i formarna och gör ett litet hål i mitten av varje kaka. Fyll med lite ingefärsmarmelad.
Grädda i ugnen 10 minuter och låt sedan svalna.