Rostad mandel & ruccola

Sötpotatislatkes

Föregående Nästa
sötpotatisfritters2.jpg
Detta är en sorts rårakor på sötpotatis. De blir härligt frasiga och har en god kryddig smak.

Ingredienser

  • 700 g skalad sötpotatis
  • 0,5 st rödlök
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk salt
  • 2 st ägg
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 2 dl grekiska yoghurt
  • 4 msk sweet chilisås
  • 60 g babyspenat

Gör så här:

Skala sötpotatisen och grovriv den.


Finhacka löken. Blanda den med sötpotatisen och alla övriga ingredienser förutom ägg och olja. Tillsätt även ägg och blanda väl.


Hetta upp olja i en stekpanna och klicka ut små plättar. Stek några i taget i rikligt med olja. Låt dem sedan rinna av på hushållspapper. Värm till sist allihop i stekpannan.


Servera med grekisk yoghurt, sweet chilisås och babyspenat.