Rostad mandel & ruccola

Supergott och saftigt veganskt bananbröd

Föregående Nästa
bananbröd5.jpg
bananbröd4.jpg
Bananbröd är ju så gott! Dessutom är det veganskt och ganska nyttigt. Den här varianten blir otroligt saftig och god! Precis lagom sött för den som inte gillar när det blir allt för sockrigt. Dessutom så är ju detta ett bra sätt att använda bananer som börjar bli för gamla. Brunprickiga bananer är de bästa till det här fikabrödet.

Ingredienser

  • 1,5 dl havremjölk
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 dl rapsolja
  • 4 st bananer
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk mald kanel
  • 0,5 tsk mald kardemumma
  • 1,5 dl brun farin
  • 1 tsk bikarbonat

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader och klä en avlång form med bakplåtspapper.


Blanda havremjölk, vinäger och rapsolja. Mosa bananerna, men spara en av dem.


Blanda mjöl, kanel, kardemumma, brun farin och bikarbonat separat i en bunke.


Sikta ner mjölblandningen i vätskan. Blanda.


Häll smeten i formen. Dela bananen på längden. Lägg bananhalvorna med snittytan uppåt på smeten.


Grädda i ugnen en timme. Ta ut och låt kakan svalna, innan du skär upp den.