Rostad mandel & ruccola

Paprikatilltugg med oliver och sardeller

Föregående Nästa
paprika2.jpg
Servera dessa umamismakande munsbitar som tilltugg före maten eller som tillbehör vid en medelhavsinspirerad måltid. Två bitar räknas som en "portion".

Ingredienser

  • 2 st röd paprika
  • 1 st liten röd lök
  • 8 st kalamataoliver
  • 4 st sardeller
  • 0,5 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • ev riven parmesanost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.


Skär paprikan på mitten, från stjälken och nedåt. Skär bort kärnorna, men bevara stjälken om du tycker att det är fint. Skär varje paprikahalva i två delar.


Lägg ut paprikabitarna på en plåt eller i en form.


Skär löken i klyftor. Lägg lite lök i varje paprikadel. Lägg också en oliv samt en halv sardell i varje paprikadel (gillar du sardeller väldigt mycket, kan du ta en hel sardell i varje paprikadel).


Droppa över lite olja och strö över salt.


Baka i ugnen 20-30 minuter tills paprikan har mjuknat. Riv eventuellt lite parmesanost över och servera!