
Servera dessa umamismakande munsbitar som tilltugg före maten eller som tillbehör vid en medelhavsinspirerad måltid. Två bitar räknas som en "portion".
Ingredienser
- 2 st röd paprika
- 1 st liten röd lök
- 8 st kalamataoliver
- 4 st sardeller
- 0,5 tsk olivolja
- 2 krm salt
- ev riven parmesanost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skär paprikan på mitten, från stjälken och nedåt. Skär bort kärnorna, men bevara stjälken om du tycker att det är fint. Skär varje paprikahalva i två delar.
Lägg ut paprikabitarna på en plåt eller i en form.
Skär löken i klyftor. Lägg lite lök i varje paprikadel. Lägg också en oliv samt en halv sardell i varje paprikadel (gillar du sardeller väldigt mycket, kan du ta en hel sardell i varje paprikadel).
Droppa över lite olja och strö över salt.
Baka i ugnen 20-30 minuter tills paprikan har mjuknat. Riv eventuellt lite parmesanost över och servera!