När du söker efter ett sundare alternativ till paj, så är den här rätten perfekt. Botten består av filodeg och denna fylls med tunna skivor av tomat och zucchini, varvat med lite västerbottensost. Om du äter den som vegetarisk rätt kan du komplettera med en god kall sås.
Ingredienser
- Botten:
- 5 st Filodegsplattor
- Fyllning:
- 1 st zucchini
- 7 st tomater
- 4 st vitlöksklyftor
- 70 g västerbottensost
- 1 knippe färsk timjan
- 1 tsk rapsolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 130 grader. Klä en pajform, gärna rektangulär, med filodeg. Skär bort överflödig deg runtom.
Skär zucchini och tomater i tunna skivor, ca 2-3 mm tjocka. Skär även vitlöksklyftorna tunt. Varva med skivor av västerbottensost samt färsk timjan.
Strö över flingsalt och peppra. Ringla lite rapsolja över. Låt stå i ugnen en timme.
Dekorera med timjan.
Om du äter pajen som ensamrätt kan du servera den med exempelvis en sås gjord på turkisk yoghurt, en tesked honung och en tesked sambal oelek. Smaka av med salt och peppar.
Testa med;