Rostad mandel & ruccola

Vegansk hallonglass

Föregående Nästa
hallonglass7.jpg
Den här lättgjorda glassen har en härlig smak av kokos och hallon. Använd antingen färska eller frystorkade hallon.

Ingredienser

  • 1,5 dl osaltade cashewnötter
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 2 msk hallonsylt
  • 2 msk lönnsirap
  • 0,5 dl hallon, färska eller frystorkade

Gör så här:

Lägg cashewnötterna i vatten i en bunke  och låt denna stå i kylen minst fyra timmar.


Torka nötterna med hushållspapper och mixa dem. Mixa med kokosmjölken, hallonsylten och lönnsirapen.


Använd glassformar eller som här en form för stora iskuber. Fördela hallonen i formarna. Fördela sedan glassmeten.


Sätt i frysen. Efter ca 1,5 timmar kan du trycka ner glasspinnar. Låt stå kvar i frysen totalt minst 4 timmar. Ta sedan ut och njut!