Rostad mandel & ruccola

Veganska marshmallows med kokos

Föregående Nästa
julgodis2.jpg
Många människor ogillar gelatin. Då är detta recept ett bra alternativ till traditionella marshmallows. De blir fasta och fina och rullas i kokosflingor

Ingredienser

  • 4 dl kikärtsspad (gör något annat roligt med tetrakikärtorna)
  • 2,5 dl vit sirap
  • 1,5 msk flytande glykos
  • 3 tsk agar agar pulver
  • 2 krm vaniljpulver
  • 0,5 dl maizenamjöl
  • 0,5 dl florsocker
  • 1 dl kokosflingor

Gör så här:

Blanda kikärtsspad, vit sirap, glykos och agaragarpulver i en kastrull. Värm upp långsamt. Låt koka under omrörning på medelvärme 10 minuter.


Häll upp i en skål och vispa ca 10 minuter, först på lågt varvtal och sedan det högsta. Häll i vaniljpulver mot slutet.


Klä en form med bakplåtspapper. Blanda maizenamjöl, florsocker och hälften av kokosflingorna och strö en del av blandningen i botten. Sprid ut smeten och jämna till. Strö över resten av blandningen.


Sätt i kylen minst en timme.


Skär upp i kuber och rulla i resten av kokosflingorna. Förvara i kylskåp.