
Vegobollar med dragon är ett gott alternativ till vanliga köttbullar. Lägg kikärtorna i vatten kvällen innan, så blir de enkla att mixa.
Ingredienser
- 5 dl Torkade kikärtor som täckts med vatten i en bunke i kylen minst 12 timmar
- 2 dl solroskärnor
- 0,5 dl färsk bladpersilja
- 0,5 st vitlöksklyfta
- 1 st färsk dragonkvist
- 1 tsk torkad dragon
- 0,5 st rivet skal från citron
- 1 st ägg
- 2 dl pankoströbröd
- 2 tsk salt
- 1 tsk honung
- rapsolja till stekning
Gör så här:
Mixa de förvällda kikärtorna tillsammans med solroskärnorna, bladpersilja, riven vitlök, färsk och torkad dragon samt rivet citronskal. Rör ner ägg, panko, salt och honung.
Forma små bollar och stek dem i rikligt med rapsolja på medelvärme.