
Ingredienser
- 2 dl valnötter
- 1 dl florsocker
- 0,5 tsk salt
- 2 dl vispgrädde
- 1 st ägg
- 150 g vit choklad
- 3 msk turkisk yoghurt
- 4 msk lemon curd
Gör så här:
Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Blanda florsocker och salt och häll sedan blandningen i pannan under omrörning. Fortsätt röra och värm på medelvärme tills sockret smält. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och fördela med en gaffel. Låt dem svalna.
Fördela nötterna i glas. Klicka ner en matsked lemon curd i varje glas.
Dela ett ägg. Vispa äggvitan till ett hårt skum.
Vispa hälften av grädden i en egen skål.
Värm resten av grädden i en liten kastrull på spisen. Grovhacka chokladen och rör ner den i den varma grädden. Rör tills den smält. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner äggulan. Rör ner chokladröran i äggvitevispet och blanda sedan ner även den vispade grädden. Blanda även ner den turkiska yoghurten och rör så att smeten blir helt slät.
Fördela moussesmeten i glasen. Låt stå i kylen minst en timme.
Testa även;