Rostad mandel & ruccola

Vit chokladmousse med saltkanderade valnötter och lemoncurd

Föregående Nästa
vitchoklad2.jpg
Denna lena chokladmousse smälter i munnen. I botten av glasen gömmer sig kanderade valnötter med en gnutta salt samt sötsyrlig lemon curd. Sött, salt och syrligt i en fin kombination.

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st ägg
  • 150 g vit choklad
  • 3 msk turkisk yoghurt
  • 4 msk lemon curd

Gör så här:

Rosta valnötterna lätt i en torr stekpanna. Blanda florsocker och salt och häll sedan blandningen i pannan under omrörning. Fortsätt röra och värm på medelvärme tills sockret smält. Häll ut nötterna på ett bakplåtspapper och fördela med en gaffel. Låt dem svalna.


Fördela nötterna i glas. Klicka ner en matsked lemon curd i varje glas.


Dela ett ägg. Vispa äggvitan till ett hårt skum.


Vispa hälften av grädden i en egen skål.


Värm resten av grädden i en liten kastrull på spisen. Grovhacka chokladen och rör ner den i den varma grädden. Rör tills den smält. Ta av kastrullen från värmen. Rör ner äggulan. Rör ner chokladröran i äggvitevispet och blanda sedan ner även den vispade grädden. Blanda även ner den turkiska yoghurten och rör så att smeten blir helt slät.


Fördela moussesmeten i glasen. Låt stå i kylen minst en timme.


 



Testa även;

Tips

Lyssna på vår podcast I glaset om Sött vin som passar perfekt till desserter.

Lyssna på podden via Acast eller iTunes.