Rostad mandel & ruccola

Vegetariska bönbiffar med soltorkade tomater och avokadokräm

Föregående Nästa
foodfolder-rostadmandelochruccola-bönbiffar.jpg
Snabbt och lätt svänger man ihop dessa, om man har förvällda vita bönor i kylen. Resultatet blir falafellika små biffar som passar bra med en sallad och avokadokräm.

Ingredienser

  • 4 dl Förvällda, men okokta vita bönor
  • 0,5 st Gul lök, hackad
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 4 st Soltorkade tomater
  • 1 knippe Basilika
  • 1 msk Linfrön som torrostats i en panna
  • 1 tsk Oregano, torkad
  • 1 tsk Salt
  • 1 msk Rapsolja
  • 1 st Ägg
  • 4 msk Vetemjöl
  • 0,25 tsk Bakpulver
  • Olja till stekning
  • Tillbehör:
  • 1 st Avokado
  • 1 msk Citronsaft
  • 2 msk Gräddfil
  • Salt, svartpeppar och cayennepeppar
  • Blandad sallad

Gör så här:

Mixa allt utom ägg, mjöl och bakpulver med en handmixer. Rör ner även ägg, mjöl och bakpulver och låt smeten stå ca 10 minuter. Klicka ut i en het panna med rikligt med olja. Platta till med en mjölad hand. Stek runt om.


Mosa avokadon och blanda med citronsaft, gräddfil samt lite hackad bladpersilja. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.