Dessa frasiga zucchinibiffar är både hälsosamma och goda. Smörgåskrasse och Västerbottensost sätter smak och en portion ger mindre än 300 kalorier.
Ingredienser
- 1 st zucchini, medelstor ca 320 gram utan ändbitarna
- 0,5 tsk salt
- 1 msk majsmjöl
- 1 st ägg
- 0,75 dl riven Västerbottensost, motsvarande 30 gram per portion
- 2 msk smörgåskrasse
- svartpeppar
- 1 tsk rapsolja till stekning
- smörgåskrasse och krasseblommor till garnering
Gör så här:
Riv zucchinin grovt på rivjärn. Lägg i en sil och salta. Låt dra 10 minuter och tryck sedan ut överflödigt vatten med en sked.
Blanda med majsmjöl, ägg, riven ost, och smörgåskrasse. Dra något drag med svartpepparkaret över.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Klicka ut små biffar och stek på medelvärme. Låt dem få yta innan du vänder på dem. Det blir ca 9 biffar per portion.
Strö gärna över lite smörgåskrasse och garnera med krasseblommor.