Saras Studentmat

Äggagegga med getost, tapenade och basilika

Föregående Nästa
omelett3.jpg
Har man ägg i kylskåpet har man mat. Det är nog världens bästa resträddare. Man kan nämligen slänga i nästa vad som helst. Lite krämigt, lite crunch, lite sälta och du har en vinnande ÄGGAGEGGA. Denna gång hade jag en bit getost, en halvtom burk tapenade och färsk ekolgisk basilika jag fyndade för 10 pix. Lite olivolja, honung och peppar på det och du kommer önska att du hade en egen höna. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 6 st Ägg
  • 1 dl Mjölk
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 nypa(or) Peppar
  • 150 g Getost
  • 1 st Rödlök
  • 1 dl Tapenade
  • 1 knippe Basilika

Gör så här:

Skiva rödlök och getost. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar lätt, så att allt precis bara blandas. Hetta upp en stekpanna och låt matfettet fräsa så att det får en aning färg. Häll i omelettsmeten. Rör med en gaffel så att lös smet kan rinna ner mot bottnen. Lägg på ost, lök och tapenade. Omeletten är klar när den fortfarande är krämig på ytan och har släppt i kanterna. Toppa med basilika. 

Tips

SNÅLIS

Ingen mjölk hemma? Det går fint även med vatten. VATTEN VATTEN BARA VANLIGT VATTEN.