Saras Studentmat

Chokladfudge med kondenserad mjölk och pecannötter

Föregående Nästa
fghfgh.jpg
Detta är en riktig MAFFIG fudge. Men efter en termins stuider är det väl klarare är korvspad att vi förtjänar lite extra lyx. Svar JA. Servera med en kopp espresso. Eller bara jävligt starkt vanlig bryggkaffe. Vem har en espressomaskin liksom. Nästa liv. PUSSGURKA.

Ingredienser

  • 2.5 dl Rostade pecannötter
  • 1 msk Smör
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 förpackning(ar) Kondenserad mjölk
  • 200 g Ljus choklad
  • 300 g Mörk choklad
  • 1.5 tsk Vaniljsocker

Gör så här:

 Klä en form, ca 20 x 20 centimeter, med bakplåtspapper. Hacka nötterna. Lägg smör och salt i en skål och häll i de varma nötterna i skålen. Rör om tills allt smör har smält. Ställ åt sidan. Hacka all chokladen fint och lägg i en bunke tillsammans med kondenserad mjölk. Smält chokladen. Rör om ordentligt. Blanda ner nötter och vaniljsocker i chokladen och häll upp den i formen. Släta till på ytan med baksidan av en sked. Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta ut fudgen ur formen och skär den i fyrkanter. Snåla inte med bitarnas storlek. De ska vara MAFFIGA. 

Tips

SNÅLIS

Pecannötterna går att byta ut mot t ex valnötter