
FREDAG. Alltså. ÖL. Detta är världens bästa ölnagg. Filodeg med creme fraiche, potatis, bacon och västerbotten. Typ potätpizza alltså. Doppa i oförskämt mycket aioli. PUSSGURKA
Ingredienser
- 1 förpackning(ar) Filodeg
- 4 st Potatis
- 2 dl Creme fraiche
- 2 dl Västerbotten, riven
- 1 förpackning(ar) Bacon
- 1 st Gul lök
- 1 förpackning(ar) Aioli
Gör så här:
Förgrädda filodegen några minuter i 225. Skiva potatisen tunt med t ex en osthyvel. Hacka och färs lök. Stek bacon. Bre över filodegen med creme fraiche. Lägg på potatis och bacon. Toppa med parmesan. Ringla över olivolja. Grädde i 225 i ca 15 min. Servera med aioli och ÖL. VIKTIGT.
Tips
SNÅLIS
Västerbotten går naturligtvis att byta ut mot en annan ost. Det är dock gott om den har lite sting. T ex parmesan, getost eller ädelost är kalasigt.