Saras Studentmat

Filodegspizza med potatis, bacon och västerbotten

Föregående Nästa
potätpizza.jpg
FREDAG. Alltså. ÖL. Detta är världens bästa ölnagg. Filodeg med creme fraiche, potatis, bacon och västerbotten. Typ potätpizza alltså. Doppa i oförskämt mycket aioli. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) Filodeg
  • 4 st Potatis
  • 2 dl Creme fraiche
  • 2 dl Västerbotten, riven
  • 1 förpackning(ar) Bacon
  • 1 st Gul lök
  • 1 förpackning(ar) Aioli

Gör så här:

Förgrädda filodegen några minuter i 225. Skiva potatisen tunt med t ex en osthyvel. Hacka och färs lök. Stek bacon. Bre över filodegen med creme fraiche. Lägg på potatis och bacon. Toppa med parmesan. Ringla över olivolja. Grädde i 225 i ca 15 min. Servera med aioli och ÖL. VIKTIGT. 

Tips

SNÅLIS

Västerbotten går naturligtvis att byta ut mot en annan ost. Det är dock gott om den har lite sting. T ex parmesan, getost eller ädelost är kalasigt.