Saras Studentmat

Grynblandning med smörstekt kål, äpple och senap

Föregående Nästa
kål.jpg (1)
HITTEPÅMAT. För att Zetas grynblandningar är basmat hemma hos mig. För att jag hade rödkål kvar sedan jag gjort coleslaw. För att jag fått äpplen från mammas väninnas trädgård. För att jag köpte en himla massa keso på extra pris. SIMSALABIM. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) Zeta grynblandning quinoa/fullkornsbulgur
  • 2 dl Rödkål
  • 2 dl Svartkål
  • 1 st Äpple
  • 1 st Gul lök
  • 2 msk Senap
  • 1 näve(ar) Mandel
  • 2 dl Keso

Gör så här:

Koka grynblandningen enligt förpackning. Släng i en buljongtärning och byt ut en del av vattnet om vin om du vill ha mer smak. Rosta mandeln i torr panna. Hacka lök och kål och stek i rejält med smör och salt. Klyfta ett äpple och låt gå med sista minutrarna. Servera grynen med kålen, keso och senap. Toppa med rostad mandel. 

Tips

SNÅLIS

Byt ut ingredienserna efter vad du känner för och har hemma. VAR KREATIV. Byt ut grynsorten, ta brysselkål, savoykål, spenat eller vad du nu har hemma. Släng i apelsin istället för äpple. Ta valnötter eller solroskärnor istället för mandel. Ja ni fattar!!