
Detta är precis så som jag vill ha med min vardagsmat. Nyttigt, gott och så nedrans enkelt. PUSSGURKA
Ingredienser
- 3 st Sötpotatis
- 200 g Halloumi
- 3 dl Edamamebönor
- 2 st Vårlök
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 2 dl Majonäs
- 3 tsk Sesamolja
- 2 tsk Japansk soya
- 3 msk Sirracha
- 1 dl Cashewnötter
- 1 dl Sesamfrön
- 2 msk Citronzest
- 2 msk Olivolja
- 2 dl Grynblandning quinoa/bulgur
Gör så här:
Sätt ugnen på 225. Koka grynen efter anvisning. Skär sötpotatis i kuber. Blanda med hackad vitlök, salt och olivolja. Kör i ca 25min tills potatisen är mjuk. Under tiden: Tina edamamebönor. Rosta cashew och solroskärnor i en torrpanna. Stek halloumi. Hacka vårlök. När potatisen är klar, blanda alltihopa i en stor vacker skål. Riv över citronzezt och lite juice. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Blanda majonäs med sesamolja och japansk soya. Servera majonäsen och sirracha till salladen.