Saras Studentmat

Halloumibowl

Föregående Nästa
halloumibowl.jpg
Detta är precis så som jag vill ha med min vardagsmat. Nyttigt, gott och så nedrans enkelt. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 3 st Sötpotatis
  • 200 g Halloumi
  • 3 dl Edamamebönor
  • 2 st Vårlök
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 2 dl Majonäs
  • 3 tsk Sesamolja
  • 2 tsk Japansk soya
  • 3 msk Sirracha
  • 1 dl Cashewnötter
  • 1 dl Sesamfrön
  • 2 msk Citronzest
  • 2 msk Olivolja
  • 2 dl Grynblandning quinoa/bulgur

Gör så här:

Sätt ugnen på 225. Koka grynen efter anvisning. Skär sötpotatis i kuber. Blanda med hackad vitlök, salt och olivolja. Kör i ca 25min tills potatisen är mjuk. Under tiden: Tina edamamebönor. Rosta cashew och solroskärnor i en torrpanna. Stek halloumi. Hacka vårlök. När potatisen är klar, blanda alltihopa i en stor vacker skål. Riv över citronzezt och lite juice. Smaka av med olivolja, salt och peppar. Blanda majonäs med sesamolja och japansk soya. Servera majonäsen och sirracha till salladen.