Saras Studentmat

Hjortrontiramisu

Föregående Nästa
10928564_10204313128442560_1703059600_n.jpg
Jag äter aldrig dessert på middagen. Rättelse. Jag äter aldrig dessert på middagen om det inte finns Tiramisu. Här med ytterligare förhöjd av hjortronens nordiska smak. Tiramisu på Jämtländska helt enkelt. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 0.5 dl Strösocker
  • 2 dl Grädde
  • 3 st Äggula
  • 2 st Äggvita
  • 1 dl Starkt kallt kaffe
  • 250 g Mascarpone
  • 10 st Savoiardikex
  • 1 msk Kakao
  • 0.5 dl Marsalavin
  • 3 dl Hjortronsylt

Gör så här:

Vispa äggulorna och sockret poröst. Vispa upp äggvitorna.Vispa ner mascarpone i äggulesmeten.
Vispa sedan grädden och rör ner i äggulesmeten. Rör ner 1 1/2 dl av hjortronsylten och till sist den uppvispade äggvitan. Täck botten på 10 portionsglas med resten av hjortronsylten. Blanda kaffe och marsala i en skål. Dela kexen på mitten och doppa dem ett och ett i kaffeblandningen. Varva tiramisusmeten och kex i portionsglasen. Pudra över kakao vid servering.