Saras Studentmat

Kantarelltoast med parmesan

Föregående Nästa
kantarell.jpg
På vårt skärgårdshus växer det kantareller på tomten DEN LYCKAN VA?!! Enligt mig kan man egebtligen inte göra något godare än att servera dem i eget majestät stekta i lite lök och massor av smör. ALLTID SMÖR TILL KANTARELLER. Rödvin också. Kan såklart uteslutas med det vore ju synd. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 4 skiva(or) Surdeg
  • 25 g Smör
  • 0.5 st Vitlök
  • 0.5 st Gul lök
  • 0.5 l Kantareller
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Peppar

Gör så här:

Stek kantarellerna i torr panna så att det släpper vatten. Hacka vitlök och gul lök och bryn i en rejäl klick smör. Tillsätt kantareller, mer smör och salt. Ta upp svampblandingen och rosta brödet i pannan. Lägg på kantarellerna på brödet och toppa med riven parmesan och peppar. 

Tips

SNÅLIS 

Har ni ingen parmesan går det såklart bra med någon annan god ost. 

Nej det behöver såklart inte vara surdeg!!