Saras Studentmat

Kavringlåda med ägg, ansjovis och brynt smör

Föregående Nästa
anjovislåda.jpg
Dett var min farfars bidrag till påsklunchen. Stekt smulad kavring med ägg, ansjovis och picklad rödlök. Dränkt i dill och brynt smör. Servera med färskpotäter, gräddfil och knäcke med lagrad ost. Lika fint som farfar är. Det är bra fint vill jag lova. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 4 skiva(or) Kavring
  • 2 st Ägg
  • 1 förpackning(ar) Ansjovis
  • 1 knippe Dill
  • 4 msk Smör
  • 1 dl Picklad rödlök

Gör så här:

Smula kavringen och stek i olja tills den blivit gyllenbrun. Lägg brödsmulorna i fotten på ett fat och toppa med ägg och ansjovis. Smält smöret och blanda med hackad dill. Häll över smörblandingen. Strössla över löken. Servera med gräddfil, färskpotatis och knäckebröd med lagrad ost. 


Tips

SNÅLIS

Har man inte ansjovis går det att byta ut mot t ex sill eller rökt lax