Saras Studentmat

Messmörsknäck med pinjenötter

Föregående Nästa
hjjk.jpg
Den enda gud jag tillber är Ernst. För att jag bara ÄLSKAR att någon kan bli så lycklig av att gå barfota på trägolv. Något annat jag ÄLSKAR är messmör. Så gissa om jag ÄLSKAR när min husgud kommer på den geniala idén att göra knäck med messmör i. Jag tillsätter även lite havssalt och pinjenötter. För att det alltid är NAJS med salt och crunch. AMEN. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1.5 dl Ljus sirap
  • 1 dl Socker
  • 1.5 msk Smör
  • 1 dl Rostade pinjenötter
  • 1 dl Messmör
  • 1 nypa(or) Salt

Gör så här:

Blanda ner ingredienserna utom nötterna i en tjockbottnad kastrull. Rör om ordentligt. Låt koka tills smeten klarar kulprovet (klicka ut lite smet i kallt vatten och se om det går att trilla en liten kula med fingrarna). Lägg nötterna i botten av knäckformar. Häll över smeten och låt de svalna. 


 


Tips

SNÅLIS

Pinjenötter är dyra. Jag vet. I brist på CSN är solroskärnor en värdig ersättare.