Saras Studentmat

Mjuk pepparkaka med vit choklad och tranbär

Föregående Nästa
10881163_10204125774438827_1920731515_n.jpg
Denna pepparkaka har ALLT. Kryddig, söt, syrlig och helt FANTASTISK. Dessutom kommer hela hemmet dofta sådär sjukt jävla juligt. ÄLSKART. Servera med ett stort glas iskall mjölk. Kaffe är också ok. Givetvis. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 1,5 dl Gräddfil
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 1.5 tsk Malen ingefära
  • 1.5 tsk Malen kryddnejlika
  • 2 tsk Malen kanel
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 tsk Bikarbonat
  • 100 g Vit choklad
  • 1 dl Tranbär

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, häll i gräddfilen och låt svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Hacka chokladen och vänd ner den tillsammans med tranbären. Häll smeten i en smord och bröad bakform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna. Pudra med florsocker. 

Tips

SNÅLIS

Tranbären går att byta ut till lingon eller lingonsylt