Saras Studentmat

Morotsås med chevré, valnötter och honung

Föregående Nästa
10723373_10203620068236488_2091510686_n.jpg
10719346_10203616238740753_1492556120_n.jpg
10717935_10203620068036483_1947014133_n.jpg
Pastarätten ovan är ett exemplariskt exempel på billig, god och enkel mat för en student. Dessutom går den att variera i oändlighet. Servera den med pasta första dagen, i bakpotatis andra och som lunchwrap eller baguette tredje. HELTJÄVLAGENIALISKTVA. PUSSGURKA.

Ingredienser

  • 4 st Morötter
  • 200 g Chevré
  • 2,5 dl Grönsaksbuljong
  • 1.5 dl Valnötter
  • 3 msk Honung
  • 1 dl Cremé fraiche
  • 3 nypa(or) Salt
  • 2 nypa(or) Peppar
  • 300 g Pasta

Gör så här:

Skala och skär morötterna i slantar. Koka morötterna mjuka i buljongen i en kastrull under lock ca 8 min. Mixa morötterna med buljongen med mixerstav. Rör i crème fraichen. Smula i osten och smaka av med salt och peppar. Koka pastan och servera med såsen. Toppa med valnötter och honung.

Tips

SNÅLIS 

Morötter är ju typ alltid billigt och chevre typ alltid gott. Men har man inte de två sakerna hemma går det naturligtvis att byta ut mot andra grönsaker, ostar och frön. Vad sägs t ex om broccoli/ädelostsås med rostade hasselnötter eller rödbetor/feta med saltrostad mandel? FEST säger jag.