Pastarätten ovan är ett exemplariskt exempel på billig, god och enkel mat för en student. Dessutom går den att variera i oändlighet. Servera den med pasta första dagen, i bakpotatis andra och som lunchwrap eller baguette tredje. HELTJÄVLAGENIALISKTVA. PUSSGURKA.
Ingredienser
- 4 st Morötter
- 200 g Chevré
- 2,5 dl Grönsaksbuljong
- 1.5 dl Valnötter
- 3 msk Honung
- 1 dl Cremé fraiche
- 3 nypa(or) Salt
- 2 nypa(or) Peppar
- 300 g Pasta
Gör så här:
Skala och skär morötterna i slantar. Koka morötterna mjuka i buljongen i en kastrull under lock ca 8 min. Mixa morötterna med buljongen med mixerstav. Rör i crème fraichen. Smula i osten och smaka av med salt och peppar. Koka pastan och servera med såsen. Toppa med valnötter och honung.
Tips
SNÅLIS
Morötter är ju typ alltid billigt och chevre typ alltid gott. Men har man inte de två sakerna hemma går det naturligtvis att byta ut mot andra grönsaker, ostar och frön. Vad sägs t ex om broccoli/ädelostsås med rostade hasselnötter eller rödbetor/feta med saltrostad mandel? FEST säger jag.