Saras Studentmat

Ny favoriter på julbordet

Föregående Nästa
12404645_10206603652784237_784934851_n.jpg

Efter varje jul genomför vi i familjen en inventering av årets julbord. Vad blev över, vad tog slut, vad bör vi slopa till nästa år och vilka rätter blev nya favoriter. Favoriterna, alltså de som kommer komma att bli nya klassiker kommer här. PUSSGURKA

Jag ÄLSKAR sill. Framförallt currysill. Detta år piffade vi det klassiska receptet med creme fraiche, grönt äpple och curry med att även tillsätta mangochutney. HITTIGT.




 En av mina absoluta favoriter är denna saffransquinoa. I året kröntes den av apelsin, sojabönor, gorgonzola, fänkål och rostade hasselnötter. Mamma gjorde även VÄRLDENS godaste knäckebröd. En himla massa frön och en himla massa havssalt. En typiskt dålig idé då det gick åt på fem minuter. Typ. Resten av julen fick hon spendera åt att baka mer eftersom alla minsann ville ha en påse med sig hem. Heltsjuktjävlaapgott med både ostar och skinka. Efter jul tänker jag äta det med typ guacamole. Så fortsätt kavla du mamma. Hehe. 




Ett redig kvinna gör sin egen julskinka. Jag gjorde min griljering med skal och saft av apelsin, senap, honung, panko och krossade pepparkakor. Det blev SVINBRA. Helt opartisk. Såklart. Jag brukar alltid säga att potatis är så JÄVLA tråkigt. Men tji fick jag. Vår potätgratäng med saffran, fänkål och kalamataoliver var nämligen HIMMELSK. 



Gjorde även en hel hög med vita chokladpraliner smaksatta medd saffran och kokkos. HERRE. Hoppas ni allt haft en helt fantastisk jul och att ni får en helt fantastiskt start på 2016. Det tänker iallafall jag se till att få. PUSSGURKA