Saras Studentmat

Olivstekt pepparkaka med ädelostfrosting

Föregående Nästa
vinter.jpg
sdasd.png
Ibland så behöver man en sanbb fikalösning. Ibland orkar man helt enkelt inte göra en layercake i åtta våningar full med sugarpasterosor. Inte jag iallafall. Orkar inte ni det heller så ska ni göra denna. Baka en klassiska mjukpepparkaka, eller var helt underbart spontan och KÖP EN FÄRDIG. Det är OKEJ. Med denna underbara frosting kommer det nämligen bli en DELIKATESS hur som. Hemligheten är OST. Som alltid. Dessutom får den härlig kryddighet och krisp när man steker den i olivolja. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 100 g Ädelost
  • 60 g Smör
  • 3 dl Florsocker
  • 0.5 st Citron
  • 2 msk Olivolja
  • 1 st Mjuk pepparkaka

Gör så här:

Vispa ost och smör fluffigt. Vispa i florsocker pö om pö tills smeten är fast och utan klumpar. Pressa i citronsaften.

Tips

SNÅLIS

Det går såklart att utesluta ädelost om man nu så vill. Men det vore ju synd.