Saras Studentmat

Olivstekt pepparkaka med mascarpone och lingon

Föregående Nästa
sdasd.png
Ibland så behöver man en sanbb fikalösning. Ibland orkar man helt enkelt inte göra en layercake i åtta våningar full med sugarpasterosor. Inte jag iallafall. Orkar inte ni det heller så ska ni göra denna. Baka en klassiska mjukpepparkaka, eller var helt underbart spontan och KÖP EN FÄRDIG. Det är OKEJ. Med denna underbara frosting kommer det nämligen bli en DELIKATESS hur som. Hemligheten är OST. Som alltid. Dessutom får den härlig kryddighet och krisp när man steker den i olivolja. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 st Mjuk pepparkaka
  • 1 burk(ar) Mascarpone
  • 1 msk Vaniljsocker
  • 1,5 dl Rårörda lingon
  • 1 msk Strösocker

Gör så här:

Skiva pepparkakan i cm tjock skivor. Hetta upp olivolja och stek pepparkakan tills ytan är lite frasig. Vispa mascarponen jämn och krämig. Smaka av med socker. Toppa pepparkakan med ostblandningen. Toppa med lingon. PUSSGURKA

Tips

SNÅLIS

Mascarponen går bra att byta ut mot vanlig färskost 

Det går bra att använda lingonsylt