
Smör, havssalt och jul - Tre av mina absoluta favoritsmaker i samma perfekt sega kola. Brynt smör ger kolan karaktär och nötighet. PUSSGURKA
Ingredienser
- 200 g Smör
- 2 dl Grädde
- 1 dl Glykos
- 2 dl Strösocker
- 1 dl Farinsocker
- 0.5 dl Vatten
- 1 tsk Havssalt
Gör så här:
Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner grädde och farinsocker. Koka upp socker, glykos och vatten i en annan kastrull. Låt massan koka tills den ändrar färg till en mörkare ton. Tillsätt gräddblandningen pö om pö. . Koka på medelvärme till 124 grader. Rör om då och då. Häll kolan på en plåt med bakplåtspapper (25x30cm). Toppa med havvsaltLåt stelna i rumstemp minst 6h. Skär kolan i fina bitar och slå in till små paket.
Tips
SNÅLIS
Har du inte pepparkakskrydda hem går det lätt att blanda ihop egen