Saras Studentmat

Pistagefalafel med sötpotatispommes, granatäpple och myntaguacamole

Föregående Nästa
På söndagar har jag matlådemaraton. Dvs. lagar jag matlådor för hela veckan. Oftast ungefär tre olika rätter. För att slippa äta samma sak om och om igen. För jag hatar det. Egentligen hatar jag malådor överhuvudtaget. Men inte denna gång. Denna gång skulle jag tvärtom vara den lyckligaste tösabiten o välden om jag fick äta detta 14gr denna vecka. HERREMINGUDDETTAÄRDENGODASTEFALAFELEVAH. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 500 g Pistagenötter
  • 500 g Kikärtor
  • 1 msk Rivet citronskal
  • 3 msk Olivolja
  • 1 tsk Bakpulver
  • 1 msk Mjöl
  • 2 st Sötpotatis
  • 100 g Rostad kokkos
  • 2 st Avocado
  • 1 förpackning(ar) Mynta
  • 1 msk Honung
  • 1 st Granatäpple
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 nypa(or) Peppar
  • 2 klyfta(or) Vitlök

Gör så här:

Mixa pistagenötterm kikärtor, salt, peppar, vitlök, mjöl, bakpulver och olja. Blanda i citronskal. Forma till ca 24st bollar. Rosta kokkosen i en torr panna. Skala och skär potatisen i stavar. Ringla över olja. Salta och peppra. Stek i ugnen 225 garder i ca 30 min. Blanda med kokkosen Hetta upp olja i en stekpanna och stek falafeln gyllenbrun. Mixa avocado, mynta och honung. Gröp ur granatäpplet och toppa falafeln med kärnorna. 

Tips

SNÅLIS

Vill du inte göra pommes går det såklart även att servera falafeln i tortilla eller pitabröd

Pistagnötter går även att byta ut mot t ex mandel