
Jag är för färdig pizzadeg. För att jag är för lat. Dessutom kan man göra så mycket mer än pizza med den. Så här års höstiga bullar med äpple och mandelmassa t ex. Poff ut med degen på med lite för mycket fyllning och så in i ugnen. Nybakad magi på fem. PUSSGURKA.
Ingredienser
- 1 st Äpple
- 1 st Färdig pizzadeg
- 1 dl Mandelmassa
- 75 g Smör
- 0 dl Strösocker
- 1 dl Russin
- 1 st Ägg
- 1 msk Kanel
- 1 dl Råsocker
Gör så här:
Dela, kärna ur och riv äpplet. Rör ihop äpple, smör, mandelmassa, socker, russin och kanel.Rulla ut pizzadegen. Bred på fyllningen så att det täcker ordentligt. Rulla ihop degen längs ena långsidan. Skär rullen i 12 bitar (för 12 bullar) och lägg i bullformar ställda på en plåt. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 °C.Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö över råsocker. Grädda bullarna i mitten av ugnen 10–15 minuter.