Saras Studentmat

Pumpasoppa med chevré och bacon

Föregående Nästa
294414_2216367442918_371734681_n.jpg
314815_2264287760896_2113057798_n.jpg
Passa på att äta en jädrans massa pumpa nu när den är i säsong. Det är ju SÅ HIMLA GOTT. Dock behöver den lite smakrika kompisar som tillbehör då själva pumpan inte smakar supermycket i sig självt. Krämig getost och salt bacon är KALSIGT t ex. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1,2 kg Butternutsquashpumpa
  • 200 g Palsternacka
  • 1 st Vitlök
  • 8 dl Vatten
  • 150 g Getost
  • 150 g Bacon
  • 1 nypa(or) Salt
  • 1 nypa(or) Peppar
  • 2 msk Olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°C. Dela pumpan på längden. Gröp ut kärnorna och det trådiga innanmätet med en sked. Dela palsternackan på längden, men behåll skalet på. Lägg pumpahalvorna med snittytan ner på en bakpappersklädd plåt. Ringla över olja. Lägg den hela oskalade vitlöken bredvid samt den delade palsternackan med snittytan ner. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen och rosta ca 30 minuter. Pumpan ska vara mjuk rakt igenom. Låt svalna något. Gröp ut köttet ur skalet på pumpan och lägg i en matberedare. Kläm ut vitlöksklyftorna i mixern och gröp ut innanmätet ur palsternackan. Mixa till en slät puré, det går också bra att använda stavmixer. Lägg purén i en kastrull. Häll på vatten och fond. Låt koka upp. Krydda med salt och peppar. Servera soppan med en bit chevré och knaperstekt bacon. 


 

Tips

SNÅLIS

Är man veggie eller vill skippa bacon går det utmärkt att byta ut baconet mot tex rostade pumpakärnor eller valnötter.