Saras Studentmat

Quinoasallad med buffelmozarella, äpple och tryffelhonung

Föregående Nästa
quinoa3.jpg
Quinoasallad. Igen. Men det är faktiskt världens bästa lunchmat. Sådeså. Här tillsammans med buffelmozarella (ÄLSKAR FAN OST), rivet äpple, ruccola, dadlar och tryffelhonung. Köp en tryffelhonung hörni. De kommer göra er litet lyckligare. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 dl Quinoa
  • 1 påse(ar) Ruccola
  • 1 st Äpple
  • 1 st Rödlök
  • 8 st Dadlar
  • 2 dl Saltrostade valnötter
  • 1 dl Tryffelhonung

Gör så här:

Koka quinoan. Skala och riv äpplet. Hacka rödlök och dadlar. Blanda quinoa, äpple, ruccola, dadlar och rödlök. Riv ner mozarellan med händerna (det blir mycket göttigare så). Strö över valnötterna och ringla över tryffelhonung. 

Tips

SNÅLIS

Buffelmozarellan går såklart att byta ut mot vanlig mozarella

Har du ingen tryffelhonung så går det att lösa med tryffelolja och vanlig honung