
Detta lurrade vi för att fira in helgen. Quinoasallad med persimon, ruccola, halloumi och parmaskinka. Till det en yoghurtsås med sweet chili och strössel av rostade cashewnötter, kokkos och russin. Rosévin. PUSSGURKA
Ingredienser
- 2 st Persimon
- 1 dl Qunioa
- 2 skiva(or) Parmaskinka
- 75 g Halloumi
- 1 st Rödlök
- 0.5 påse(ar) Ruccola
- 1 dl Yoghurt
- 0.5 dl Sweet chilisås
- 0.5 dl Kokkos
- 0.5 dl Cashewnötter
- 1 näve(ar) Russin
Gör så här:
Koka quinoan. Skär persimon och halloumi i fyrkanter. Skiva löken. Stek halloumi. Blanda allt tillsammans med ruccola. Salta och peppar. Blanda yoghurt och sweet chili. Rosta kokkos och nötter i en torr panna. Blanda med russinen. Strössla kokkosblandningen över salladen. Servera med skinka och yoghurtsåsen.
Tips
SNÅLIS
Parmaskinka går naturligtvis att byta ut mot någon annan lufttorkad skinka
Halloumi kan varieras med t ex feta eller mozarella