Saras Studentmat

Rödbetssallad med lök, rostade valnötter och äppelchutney

Föregående Nästa
ÄPPELSALLAD.jpg
Till förrätt, som tapas eller som tilbehör till t ex en krämig risotto. Fyra saker, en stekpanna och tio minuter är allt ni behöver. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 4 st Rödbetor
  • 1 näve(ar) Valnötter
  • 0.5 st Rödlök
  • 1 msk Olivolja
  • 1 msk Smör
  • 0.5 dl Äppelchutney
  • 1 msk Havssalt

Gör så här:

Skiva betorna, ringla över salt och olivolja och rosta dem i ugnen tills de är mjuka. Kluyfta lök och smörstek dem utan att de får färg. Rosta valnötterna i en torr panna. Toppa rödbetorna med lök, nötter och chutney. Strö över havssalt. 

Tips

SNÅLIS

Valnötterna går fint att byta ut mot t ex mandel eller solroskärnor för ett billigare alternativ