Saras Studentmat

Rosesallad med granatäpple, rostade pumpakärnor, getost och kardemummavinegrette

Föregående Nästa
rose.jpg (1)
Äntligen slut på julmaten. Äntligen dags för SALLAD. Denna härlighet är med rosesallad, granatäpple, rostade solrosfrön, getost och kardemummavinegrette. Detta blev dock inte helt lyckat då jag glömde att lägga på osten innan jag fotade. HELVETE. Den är ju liksom halva grejen. Enligt mig är en sallad desto bättre ju mindre sallad den innehåller. Hehe. Ni får helt enkelt föreställa er osten ligga där ovanpå görandes alltihop gojsigt och underbart. MER OST ÅT FOLKET. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1 förpackning(ar) Rosesallad
  • 200 g Getost
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 st Granatäpple
  • 1 dl Olivolja
  • 0.5 dl Äppelcidervinäger
  • 1 tsk Kardemumma
  • 1 nypa(or) Salt + peppar

Gör så här:

Skölj salladen. Rosta nötterna med salt i en torr panna. Kärna ur granatäpplet och blanda med salladen. Toppa med ost och frön. Blanda ihop dressingen och ringla över.