Saras Studentmat

Saffransgranola med honung och kokkos

Föregående Nästa
saffra.jpg
Musli ska göras egen. Så är det bara. Går inte ens att jämföra med såndär tråkig köpemusli som typ dammar i munnen. Nej. Tacka vetja då att man har en roomie som tar tag i saken och börjar rosta för glatta livet. För det går åt vill jag lova. När man väl börjat vill man ALDRIG äta köpemusli igen. Med tre av mina absoluta favorit smaksättare är denna variant HELTJÄVLAFANTASTISK. Ät den med fil, kaffe och kanske lite tranbär. Garanterat en bra start på dagen. Går dagen sedan åt helvete var det nog typ ödet. Ni kan iallafall inte skylla på frukosten. PUSSGURKA.

Ingredienser

  • 5 dl Havregryn
  • 2 dl Solrosfrön
  • 1 dl Pumpakärnor
  • 1 dl Kokkos
  • 1 dl Koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 g Saffran
  • 2 msk Rapsolja
  • 2 msk Honung
  • 1 nypa(or) Salt

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C. Blanda havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke.Koka upp äppeljuicen och blanda med saffran, olja, honung och salt. Häll vätskan över de torra ingredienserna och blanda ordentligt. Strö ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Ställ in i mitten av ugnen och rosta 20-25 minuter. Rör om då och då. Låt svalna och häll upp i en burk.