
Julens smaker i söt, krämig och alldeles underbar förpackning. En lussebulle i lyxformat helt enkelt. PUSSGURKA
Ingredienser
- 0.75 dl Grädde
- 0.25 g Saffran
- 400 g Vit choklad
- 25 g Smör
- 1 nypa(or) Havssalt
- 1 förpackning(ar) Garnityr
- 0,5 tsk Konjak
Gör så här:
Hacka chokladen. Koka upp grädde och saffran. Tillsätt salt och konjak. Dra av kastrullen från värmen och tillsätt 200g av chokladen i den varma saffransgrädden. Tillsätt smör och rör försiktigt till smeten är slät. Låt stelna i kyl ca 3h. Forma smeten till kulor och lägg på en platt yta täckt med bakplåtspapper. Ställ in i kylen 30-60min. Smält resten av chokladen försiktigt i micro. Ta ut kulorna och doppa dem i chokladen. Garnera med t ex guldkulor.
Läs även;
Tips
SNÅLIS
Konjaken ger chokladen ett litet djup men kan absolut uteslutas om så önskas