Saras Studentmat

Semla med pistagemandelmassa och citrongrädde

Föregående Nästa
semla3.jpg
semla2.jpg
Detta bär mig lite emot. Egentligen tycker jag att semlan är helig och perfekt som det är. PILLA INTE. Men. Denna variant med pistagemandelmassa och citrongrädde är faktiskt HELT fantastisk. Fan också. PUSSGURKA

Ingredienser

  • 1.5 dl Osaltade pistagenötter
  • 1 dl Sötmandel
  • 2 dl Florsocker
  • 3 tsk Kallt vatten
  • 5 dl Grädde
  • 1 st Citron

Gör så här:

Skålla och skala mandlarna. Mal sedan alla nötterna fint i en hushållsmixer. Tillsätt florsocker och vatten. Mixa till önskad grovhet. Lite crunch är NAJS. Tillsätt mer vatten om det behövs. Riv citronskal. Vispa grädden och blanda ner skal efter smak.