Saras Studentmat

Skördepaj

Föregående Nästa
11324114_10205430450654917_2051924322_n.jpg
11348750_10205430450814921_60090228_n.jpg
11293017_10205430450974925_312381751_n.jpg
Höstskördepajmedgrönsakerochfuckloadsavost. AlLLTSÅ. Gör den. PUSSGURKA

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g Smör
  • 2 dl Vetemjöl
  • 1 dl Granhamsmjöl
  • 1 krm Salt
  • 2 msk Vatten
  • 4 msk Sesamfrön
  • Fyllning:
  • 3 dl Frästa grönsaker
  • 4 st Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • 2 dl Ost
  • 1 knippe Färska örter

Gör så här:

Här kommer en skördepaj i tre steg. 


1. Gör en god pajdeg. Gärna med lite frön. För att crunch är NAJS 


2. Fyll den med fräscha grönsaker 


3. Fylla den med GOD och MYCKET ost


 


MER EXAKT


Skär smöret i kuber och knåda ihop det med mjöl och salt. Blanda i sesamfröna. Tillsätt vattnet lite i taget tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 minuter, gärna längre. Sätt ugnen på 200°.Lägg degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Sänk värmen till 175°. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-45 minuter.Ät tillsammans med fint sällskap, en fräsch grönsallad och ett gott surdegsbröd

Tips

SNÅLIS

Denna paj går att variera i all oändlighet vad gäller grönsaker och ostsort. VAR KREATIV OCH KÄKA REGNBÅGEN.