Ingredienser
- Botten:
- 125 g Smör
- 2 dl Vetemjöl
- 1 dl Granhamsmjöl
- 1 krm Salt
- 2 msk Vatten
- 4 msk Sesamfrön
- Fyllning:
- 3 dl Frästa grönsaker
- 4 st Ägg
- 2 dl Mjölk
- 2 dl Ost
- 1 knippe Färska örter
Gör så här:
Här kommer en skördepaj i tre steg.
1. Gör en god pajdeg. Gärna med lite frön. För att crunch är NAJS
2. Fyll den med fräscha grönsaker
3. Fylla den med GOD och MYCKET ost
MER EXAKT
Skär smöret i kuber och knåda ihop det med mjöl och salt. Blanda i sesamfröna. Tillsätt vattnet lite i taget tills degen precis bildar en boll. Låt degen vila i kyl minst 30 minuter, gärna längre. Sätt ugnen på 200°.Lägg degen i en pajform med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Nagga degen med hjälp av en gaffel. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 12 minuter. Sänk värmen till 175°. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen och häll den i pajskalet. Grädda pajen i mitten av ugnen 40-45 minuter.Ät tillsammans med fint sällskap, en fräsch grönsallad och ett gott surdegsbröd
Tips
SNÅLIS
Denna paj går att variera i all oändlighet vad gäller grönsaker och ostsort. VAR KREATIV OCH KÄKA REGNBÅGEN.