Saras Studentmat

Vaniljkladdkaka med saltrostade nötter och honungsgrädde med rosmarin

Föregående Nästa
34577_1464119037178_1059545079_2764257_756367_n.jpg
10904751_10204313128162553_1574617605_n.jpg
Idag är det självaste kladdkakans dag. STORT. Hur den perfekta kladdkakan ska vara har alla olika åsikter om. MEN, alla är vi eniga om att denna kaka är GRYM. Finns väl typ ingen annan kakak som älskas av stor som liten, dyker upp till såväl vardags som fest och hela tiden forstätter at förnyas och skruvas till. Fan, nästan en nationalkaka. LÄNGE LEVE KLADDISEN. PUSSGURKA

Ingredienser

  • Topping:
  • 100 g Rostade nötter
  • 1 tsk Havssalt
  • 1,5 dl Rostade frön
  • 10 g Smör
  • Smet:
  • 250 g Smör
  • 2 dl Kakao
  • 4 dl Ägg
  • 4,5 dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljpulver
  • 3 dl Vetemjöl
  • 0.5 tsk Bakpulver
  • Tillbehör:
  • 2 dl Grädde
  • 1 knippe Rosmarin
  • 1 msk Honung

Gör så här:

Kaka


Sätt ugnen på 175°. Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, ca 20*30 cm. Hacka nötterna. Smält smöret och rör ner kakao. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vänd ner kakaoblandningen, hälften av saltet och vaniljpulvret, nötter, mjöl och bakpulver. Rosta frön i en torr, varm stekpanna. Rör i smör och flingsalt. Bred ut smeten i formen och strö på de rostade fröna. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min. Låt svalna och skär kakan i rutor. Förvara i kyl. 


Honungsgrädde med rosmarin


Blanda grädde med färsk honung och finhackad rosmarin. Smaka av. 


 


Servera kakan med grädden. Drick cola eller kaffe. För att det är OBLIGATORISKA kladdisdrycker.