
Ingredienser
- 500 g Oxfilé, putsad
- 25 g Smör
- Olja till stekning
- 3 msk Majonäs
- 3 tsk Srirachasås
- 2 klyfta(or) Lime
- Marinad:
- 2 msk Soja, kinesisk
- 1 msk Hoisinsås
- 0,5 tsk Salt
- 2 msk Matolja
- 1 msk Socker
- 1 msk Sherryvinäger
- Garnityr:
- Grönkålschips, recept finns på min blogg
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°C
Putsa oxfilén.
Blanda ingredienserna til marinaden och häll över i en plastpåse. Lägg i oxfilén och slut påsen. Massera in marinaden i oxfilén och ställ in i kylen i minst 4h, helst ett dygn.
Ta ut oxfilén och torka av den.
Häll olja i en panna och lägg i smöret. När smöret tystnat lägger du i oxfilén och steker hastigt på hög värme så smakerna och köttaften stängs in.
Lägg oxfilén i en ugnssäker form, stick i en termometer och ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 55 grader (blir rosa), tar ca 30 min.
Blanda majonäs med Srirachasås.
Ta ut köttet och låt det vila 10 min.
Skiva det så tunt du kan och lägg upp på ett fat.
Klicka ut chilimajonäsen på köttet och garnera med lite grönkålschips.
Servera som en smårätt eller med en god sallad.