
Ingredienser
- 1 kg Kycklingvingar
- 1 st Citron
- 1 st Gullök
- 1 st Chilifrukt, röd
- 0,5 klyfta(or) Vitlök
- Flingsalt
- Svartpeppar från kvarn
- Matolja att steka i
- 1 näve(ar) Koriander
- 1 msk Smör att steka i
- Marinad:
- 0,5 dl Matolja
- 2 klyfta(or) Vitlök, pressad
- 2 msk Ketchup
- 1 msk Honung
- 1 msk Ingefära, riven
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Cayennepeppar
- 1 msk Sherryvinäger
Gör så här:
Perfekta snacks med en kall öl och favoritserien när det är en trist, kall och regnig dag. Men de funkar också att servera med ris eller som jag gjorde. En kycklingsallad som matlåda!
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Lägg vingarna i en ugnssäker form. Salta, peppra och massera in i kycklingvingarna.
3. Häll olja och klicka i smör i en stekpanna. Fräs vingarna hastigt på hög värme så de får färg och lägg sedan tillbaka dem i ugnsformen.
4. Blanda ingredienserna till marinaden och häll över vingarna. När de svalnat något, massera in marinaden i vingarna. Låt marinera i 10-30 min
5. Dela citronen på mitten, skala och klyfta löken grovt, hacka chilin och grovhacka vitlöken
6. Häll olja i en stekpanna och lägg stek citronen med köttsidan nedåt. Lägg i lökhacket, vitlöken och chilin tillsammans med citronen. Stek tills citronen karamelliseras och fått en sotad yta.
7. Blanda ner citron, lökhack, chili och vitlök tillsammans med vingarna
8. Stek i ugnen på mittersta falsen i 30 min
9. Höj värmen till 200°C. Flytta nu upp vingarna och stek på översta falsen i ytterligare 10 min. Värmen kan variera från ugn till ugn, så håll lite koll på dem.
10. Strö koriander över, pressa den karamelliserade citronen över vingarna och servera med en iskall öl.