Short, Brown & Cooking

Ingefärsrimmad laxsashimi med avocadomajonäs

Föregående Nästa
IMG_7092.JPG
En fräsch och enkel men väldigt imponerande rätt med rimmad lax och avokadomajonäs!

Ingredienser

  • 200 g Laxfilé
  • 5 dl Vatten
  • 0,5 dl Salt
  • 50 g Färsk ingefära, riven
  • 3 msk Majonäs
  • 1 tsk Citronsaft
  • 0,5 st Avocado
  • 1,5 tsk Wasabipasta, öka för mer hetta
  • 1 nypa(or) Rödbetsgroddar
  • 1 st Rädisa
  • Grönkålschips, finn recept på min blogg

Gör så här:

Rör ut salt i ljummet vatten. Riv ner ingefäran i vätskan och rör om. Lägg ner fisken och rimma i ca 30 min.


Under tiden mixa avocado, majonäs, wasabipasta, citronsaft och en nypa salt. De ska bli helt slät, så använd en mixerstav.


När laxen är klar skivas den tunt. 


Klicka på avocadomajonäsen på laxbitarna, garnera med tunt skivad rädisa, rödbetsgroddar och grönkålschips.


Avsluta med att pressa lite citron över fatet.


Gott till;