
Ingredienser
- 2 st Kycklingbröst, med skinn
- 1 st Baconskiva
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Fänkål, mald
- 1 tsk Paprikapulver
- 0,5 tsk Vitlökspulver
- 1 tsk Kanel
- 1 msk Polenta
- 2 st Hjärtsallad
- 1 st Chilifrukt, röd
- 2 st Vårlök
- 1 st Limefrukt
- 2 st Sötpotatis, medelstora
- Olivolja
- 4 msk Créme fraiche
- Flingsalt
- Svartpeppar, från kvarn
- 1 förpackning(ar) Koriander, kruka
- 1 msk Smör
Gör så här:
Börja med att koka upp saltat vatten i en kastrull. Skiva östpotatisen tunt, jag använde en mandolin. Ju tunnare skivor du gör, desto snabbare blir det klart. Lägg i skivorna när vattnet kokar. Beroende på hur tunna skivor tar det från 5-10 min. Så håll lite koll på dem.
Häll av vattnet, mosa potatisen grovt och tillsätt smör, lite olivolja, halva chilifrukten hackad. Rör om och smaka av med salt och peppar. Ställ på eftervärme på plattan, så den håller sig varm.
Blanda alla kryddor i en mortel tillsammans med salt och polenta rör om så allt blandas.
Dra av skinnet från kycklingbrösten och lägg dem på ett smörpapper. Spara skinnet.
Häll över kryddblandningen och vänd kycklingbrösten i kryddblandningen. Vik smörpappret över kycklingbrösten och banka ut dem så de blir ca 1,5 cm tjocka. De ska vara jämntjocka. Det gör att de blir mörare och kryddorna kommer in i köttet.
Skär bacon och kycklingskinnet i strimlor och lägg åt sidan.
Häll ca 1 msk olivolja i en panna och lägg i kycklingen när pannan är varm. Stek ca 3-4 min per sida. När ena sidan är klar lägger du i bacon och kycklingskinnet, så att kycklingbrösten kan ta upp smak från dem.
Hacka salladslök, en halv kruka koriander, hjärtsallad och den andra halvan av chilifrukten. Blanda allt i en skål och pressa en halv limefrukt över. Blanda och strö lite flingsalt över.
Pressa den andra halvan över kycklingen i pannan.
Lägg upp på talrik eller helst på en stor skärbräda, häll över lite olivolja och strö resterande koriander över hela anrättningen och klicka ut créme fraîche.
- Boom!