
Ingredienser
- 1 kg Kycklingklubbor eller kycklinglår med skinn
- 0,5 dl Matolja
- 2 klyfta(or) Vitlök, pressad
- 2 msk Ketchup
- 1 msk Honung
- 1 msk Ingefära, riven
- 1 msk Paprikapulver
- 1 tsk Cayennepeppar
- 1 msk Sherryvinäger
- Sås:
- 2 msk Majonäs
- 2 msk Smetana eller Creme Fraiche
- 1 klyfta(or) Vitlök, pressad
- 2 tsk Tryffelolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
- Tillbehör:
- 3 dl Jasminris
- 4 dl Vatten
- 3 st Vårlök
- 30 g Ärtskott
- 0,5 st Lime
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°C
2. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden.
3. Lägg kycklingen på en ugnsplåt. Slå över marinaden och massera in den i kycklingen med händerna. Låt stå i och dra i 10-30 min.
4. Stek mitt i ugnen i 45 min till 1 timme. Vänd runt kycklingen i marinaden då och då.
5. Tvätta händerna ordentligt innan du hanterar de andra råvarorna.
6. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen
7. Blanda ingredienserna till såsen/krämen.
8. Skär salladslöken i sneddade slantar. Blanda ris, salladslök och ärtskott. Lägg upp risblandningen på ett fat.
9. Placera kycklingen på risbädden, klicka över Tryffelkrämen, strö över färsk koriander, lite flingsalt, svartpeppar och pressa lite lime över.
- Billigt, enkelt och hela familjen gillar det :)