Short, Brown & Cooking

Pankopanerade Padróns med Chilimajonäsdip

Föregående Nästa
IMG_5553.JPG
Garanterat succésnacks! Till fotbollsmatchen, tapasmiddagen eller till rosékvällen på ballen. Lite kladdigt, men väldigt enkelt och framför allt väääääldigt gott. Mindre nyttigt, men skit i det!

Ingredienser

  • 400 g Pimientos de Padrón
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 2 msk Olivolja
  • 5 dl Neutral matolja till fritering
  • 2 dl Hellaman's majonäs
  • 3 msk Sriracha chilisås
  • 1 dl Maizenamjöl
  • 1 dl Vetemjöl
  • 1 st Ägg
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,75 dl Vatten
  • Panko till panering
  • Flingsalt
  • Svartpeppar från kvarn

Gör så här:

Padróns



  1. Sätt ugnen på 150°C

  2. Lägg dina Padróns i en ugnsfast form

  3. Ringla på olivolja

  4. Strö över flingsalt

  5. Krossa vitlökklyftorna och lägg ner i forman

  6. Blanda runt ordentligt med händerna.

  7. Skicka in allt i ugnen!


Tempurasmet



  1. Blanda alla torra ingredienser

  2. Knäck i ägget och häll i vattnet

  3. Rör om


Skulle den kännas för tjock häller du i mer vatten och rör runt tills du känner det är rätt konsestens som du kan doppa dina Padróns i.


Fritera Padróns


Nu tillbaka till dina Padróns. Efter ca 15 min, när de fått bubbligt skal och börjar se lite grillade ut tar du ut dem. Låt dem svalna något så du kan hantera dem med händerna.

Värm upp en tjockbottnad panna eller kastrull med matolja till 150°C. Testa med en liten brödbit, när den börjar fräsa har du rätt temperatur.



  1. Doppa och snurra dina sotade Padróns så de täcks med smet

  2. Rulla dem i panko

  3. Använd en hålslev och sänk försiktigt ner dem i oljan.

  4. Så fort de fått gyllenbrun färg lyfter du upp dem, tar max någon minut!

  5. Låt de rinna av på hushållspapper


Chilimajonäs


Blanda bara majonäsen med Srirachasåsen. Smaka av, vill du ha mer drag duttar du bara i mer av chilisåsen.


-Done!