
Ingredienser
- 8 st Potatis
- 2 tsk Tryffelolja (eller vanlig olja)
- Flingsalt
Gör så här:
Jag stod och skulle göra lite potatismos till en Beuf. Istället för att skala i diskhon, som många gör, så skala i en skål. Så kan du ta vara på de goda potatisskalen. Det är precis som när man äter bakad potatis. - Närmast skalet är det godast smak!
1) Sätt ugnen på 150 grader
2) Börja med att tvätta potatisen, sedan skalar du bara i en skål.
3) Häll tryffel oljan på skalen
4) Strö lite flingsalt över
5) Blanda
6) Strö ut på en plåt, se till att de inte ligger på varandra om möjligt
7) Kör i ugnen i 15-20 min, eller tills de är gyllene och krispiga. Håll koll så de inte bränns.
Använd dem som garnering på en sallad eller någon rätt du vill addera textur till, eller bara som göttigt snacks. Dessutom är det nyttigare chips. Självklart kan man byta tryffelolja mot vanlig olja med. Men jag älskar tryffelolja!