
Ingredienser
- 400 g Butternut pumpa
- 1 st Gullök
- 3 tsk Ingefära, färsk
- 3 st Potatis, mellanstora
- 1 tsk Chiliflakes
- 1 msk Smetana
- 1 st Grönsaksbuljong, tärning
- 1 dl Grädde
- 1 klyfta(or) Vitlök
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 msk Sherryvinäger
- 1 msk Muscavadosocker
- Parmesan
- Olivolja
- Flingsalt
- Svartpeppar
- 0,5 l Vatten
Gör så här:
1. Skala pumpan och potatisen
2. Skär dem i ca 2 cm stora kuber
3. Skala och hacka löken och vitlöken
4. Fräs gullök, vitlök i olja i en tjockbottnar kastrull. Salta, peppra, fräs med chiliflakes och paprikapulver
5. Lägg i potatis och pumpa. Häll över vinäger och strö i sockret. (Går att byta sherryvinäger mot någon annan som också är mildare.) Rör om och fräs i några minuter så ingredienserna tar till sig vinäger-sockerblandningen.
6. Häll i vatten så det precis täcker ingredienserna. ca 0,5-0,7 liter
7. Hacka ner buljongtärningen.
8. Puttra i 15-20 min eller tills pumpan och potatisen är mjuk
9. Mixa slät med en mixerstav. På slutet rör du i grädden
10. Servera med en klick smetana, riven parmesan, ringla lite olivolja över och avsluta med några varv på pepparkvarnen.
- Done!