Short, Brown & Cooking

Snabb Pumpasoppa

Föregående Nästa
pumpa.JPG
En snabb och enkel pumpsoppa som har en fyllig och rund smak.

Ingredienser

  • 400 g Butternut pumpa
  • 1 st Gullök
  • 3 tsk Ingefära, färsk
  • 3 st Potatis, mellanstora
  • 1 tsk Chiliflakes
  • 1 msk Smetana
  • 1 st Grönsaksbuljong, tärning
  • 1 dl Grädde
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 tsk Paprikapulver
  • 1 msk Sherryvinäger
  • 1 msk Muscavadosocker
  • Parmesan
  • Olivolja
  • Flingsalt
  • Svartpeppar
  • 0,5 l Vatten

Gör så här:

1. Skala pumpan och potatisen


2. Skär dem i ca 2 cm stora kuber


3. Skala och hacka löken och vitlöken


4. Fräs gullök, vitlök i olja i en tjockbottnar kastrull. Salta, peppra, fräs med chiliflakes och paprikapulver


5. Lägg i potatis och pumpa. Häll över vinäger och strö i sockret. (Går att byta sherryvinäger mot någon annan som också är mildare.) Rör om och fräs i några minuter så ingredienserna tar till sig vinäger-sockerblandningen.


6. Häll i vatten så det precis täcker ingredienserna. ca 0,5-0,7 liter


7. Hacka ner buljongtärningen.


8. Puttra i 15-20 min eller tills pumpan och potatisen är mjuk


9. Mixa slät med en mixerstav. På slutet rör du i grädden


10. Servera med en klick smetana, riven parmesan, ringla lite olivolja över och avsluta med några varv på pepparkvarnen.


- Done!