Vill man njuta svensk mattradition av yppersta klass i den smakfullaste av miljöer, då rekommenderar jag ett besök på Operakällaren. Nu stundar dessutom deras julbord som i år serveras som en avsmakningsmeny bestående av 8 rätter.
Idag fick jag mig ännu en underbar dos jul.
Operakällaren hade pressvisning av årets julbord och det bjöds på underbara smakportioner av löjrom, olika sillsorter, lax, kallskuret, Jansson frestelse, ost och desserter.
Här får du liksom allt, fantastisk mat, underbar historisk miljö och som grädde på moset - toppenservice!
I år kommer Operakällarens fantastiska julbord att serveras delvis från en julbordsbuffé men också från köket på tallrik.
Ambitionen är att alla gäster skall få en upplevelse liknande en avsmakningsmeny bestående av 8 serveringar och att alla gäster vid bordet äter i samma takt för bästa upplevelse.
De serverande rätterna inleds med hummer och löjrom, därefter sill och strömming.
Fortsättningsvis kalla fiskar och skaldjur och naturligtvis även lutfisk. Vidare serveras det kallskurna och sedan det småvarma. Dessertostar njuts som näst sista rätt innan det slutligen är dags för Operakällarens dignande dessertbuffé.
Kalixlöjrom serveras ur snygga och praktiska burkar till smörstekt bröd och klassiska
tillbehör på Operakällarens vis.
Ett glas av Operakällarens egna Champagne går utmärkt välja till.
Man kan välja att avnjuta julbordet i Operakällarens fantastiskt vackra Matsal
eller i ett Chambre Separée.
Den här ljuvliga skapelsen är framtagen speciellt för årets julbord av Stefano Catenacci.
Jag kan säga så här, det är en Princessbakelse men med ett innehåll som överraskar...
Sååå god!
Det var riktig nostalgi att besöka Operakällaren idag.
I mina yngre år "hängde" jag en del på Café Opera som ligger bredvid.
(På den tiden då Paolo Roberto var en av dörrvakterna ;))
Julbordet serveras från den 27/11 till och med den 24/12.