
Kanel är en av mina favoritkryddor i köket. Den används flitigt året om.
Passar i äppelkakan såväl som en liten nypa av den i köttfärssåsen.
Här är ett recept på en läcker kanelkaka jag tänkte baka till första advent, här pimpad med Dulce de Leche och lite guldpuder.
Ingredienser
- 75 g Smält smör
- 2 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 3 tsk Vaniljsocker
- 1,5 tsk Kanel (malen)
- 3 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 dl Mjölk
- Topping:
- 3 msk Dulce de Leche (Classic)
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa (eller mjöla) en sockerkaksform. Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel och rör ner blandningen i äggsmeten.
Tillsätt det smälta smöret och mjölken.
Rör om tills smeten är jämn och slät. Häll den i formen .
Grädda i nedre delen av ugnen 40-50 min.
Dekorera kakan om ni vill eller ät den som den är.
Tips
Sikta gärna lite florsocker eller (ätbart) guldpuder över kakan så blir den extra lyxig.
Garnera med en marsipanros eller en riktig ros.