Stockholm Tea House

Lailas mjuka kolakaka

Föregående Nästa
Lailas mjuka kolakaka
Lailas mjuka kolakaka (1)
Den här mjuka kakan med mandelmassa i och kolasås på toppen är en riktig favoritkaka, en riktigt lyxkaka. Den tar man inte bara en bit av...

Ingredienser

  • 3 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 100 g Mandelmassa (riven)
  • 3 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 50 g Smör
  • 1 dl Vispgrädde
  • Topping:
  • 1,5 dl Gräddmjölk
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 msk Sirap (ljus)
  • 25 g smör

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver med vetemjöl. Riv mandelmassan.
Rör ihop allt och häll smeten i en smörad och mjölad form (gärna med löstagbar botten).
Grädda i ugnen ca 45 min.

Häll alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull och låt koka tills såsen blir lite seg, ca 7-10 min.
Stick hål i kakan och häll kolasåsen över när kakan svalnat.

Garnera kakan om ni vill annars är den god som den är.