Den här mjuka kakan med mandelmassa i och kolasås på toppen är en riktig favoritkaka, en riktigt lyxkaka.
Den tar man inte bara en bit av...
Ingredienser
- 3 st Ägg
- 2 dl Strösocker
- 100 g Mandelmassa (riven)
- 3 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 50 g Smör
- 1 dl Vispgrädde
- Topping:
- 1,5 dl Gräddmjölk
- 0,5 dl Strösocker
- 1 msk Sirap (ljus)
- 25 g smör
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda bakpulver med vetemjöl. Riv mandelmassan.
Rör ihop allt och häll smeten i en smörad och mjölad form (gärna med löstagbar botten).
Grädda i ugnen ca 45 min.
Häll alla ingredienser till kolasåsen i en kastrull och låt koka tills såsen blir lite seg, ca 7-10 min.
Stick hål i kakan och häll kolasåsen över när kakan svalnat.
Garnera kakan om ni vill annars är den god som den är.